Λογότυπο Gynaikomastia Com

Αναισθησία με σύγχρονες ασφαλείς μεθόδους

Facebook
Twitter
LinkedIn
Σύγχρονες μέθοδοι αναισθησίας
Οι πιο ασφαλείς μέθοδοι αναισθησίας στο χειρουργείο κατά της γυναικομαστίας

Παρακολουθώντας ανελλιπώς όλες τις εξελίξεις στις πλαστικές  επεμβάσεις, χρησιμοποιούμε τις πιο σύγχρονες, ασφαλείς και αποτελεσματικές μεθόδους αναισθησίας. Ειδικότερα στις επεμβάσεις που πραγματοποιούμε για την απαλλαγή από τη γυναικομαστία εφαρμόζουμε χρόνια τώρα με απόλυτη επιτυχία των συνδυασμό των μεθόδων Υπνοχάλασης και Tumescent.

Οι παραπάνω μέθοδοι αποτελούν σημείο αναφοράς στις αρχές της Χειρουργικής Ελάχιστης Επεμβατικότητας (ΧΕΕ). Σε γενικές γραμμές η ΧΕΕ αποσκοπεί στον τομέα της αναισθησιολογίας στην όσο το δυνατόν λιγότερη εφαρμογή επεμβατικών μεθόδων. Η προσέγγιση αυτή ελαχιστοποιεί τη βαρύτητα και την έκταση του χειρουργικού τραύματος, μειώνει αισθητά την επιβάρυνση των ζωτικών συστημάτων και των λειτουργιών του οργανισμού και εγγυάται ένα αναίμακτο χειρουργείο. Με τη Χειρουργική Ελάχιστης Επεμβατικότητας αυτομάτως μειώνεται το κόστος της επέμβασης ενώ ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις κοινωνικές και εργασιακές δραστηριότητές του αφού εξασφαλίζεται η γρήγορη ανάρρωσή του χωρίς μετεγχειρητικές επιπλοκές και με απόλυτη ασφάλεια.

Υπνοχάλαση

Ο όρος Υπνοχάλαση δεν πρέπει να συγχέεται σε καμία περίπτωση με αυτόν της ολικής νάρκωσης. Η πολυετής εφαρμογή της μεθόδου αναισθησίας «τοπική tumescent και υπνοχάλαση» έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Γι’ αυτό άλλωστε συνεχίζουμε την χρησιμοποίησή της κατά κόρον.

Με την εφαρμογή της τεχνικής της Υπνοχάλασης ο ασθενής βρίσκεται είτε σε μια κατάσταση σημαντικής διανοητικής και ψυχικής χαλάρωσης είτε σε μια κατάσταση φυσικού ύπνου. Στην πρώτη περίπτωση ο ασθενής βιώνει ευχάριστα όλη την διαδικασία της επέμβασης καθώς διασφαλίζεται η ψυχική του ευφορία. Επιπρόσθετα έχει την ικανότητα να επικοινωνεί την ώρα της επέμβασης με τον χειρουργό ενώ παράλληλα επιδεικνύει αδιαφορία για το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται και για όλα όσα διαδραματίζονται (εσωστρέφεια) καθώς υπάρχει πλήρης αποσύνδεση από αυτό  (disassociation).

Η κύρια διαφορά μεταξύ Υπνοχάλασης και της γνωστής μεθόδου της νευροληπτο-αναλγησίας ή καταστολής έγκειται στο γεγονός ότι στην Υπνοχάλαση χορηγείται ενδοφλέβια, πάντα υπό την παρουσία αναισθησιολόγου, το αγχολυτικό φάρμακο μινταζολάμη με ρυθμό χορήγησης και αραίωση που δεν επηρεάζουν σημαντικά τα ζωτικά όργανα του ασθενή ενώ τα τελευταία παρακολουθούνται συνεχώς μέσω μετρήσεων. Η διαδικασία αυτή έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τη αναισθητική μέθοδο της καταστολής.

Στην Υπνοχάλαση ο ασθενής έχει τη δυνατότητα επιλογής της κατάστασης στην οποία επιθυμεί να βρίσκεται καθ’ όλη τη διάρκεια της επέμβασης. Οι επιλογές αυτές μπορούν να ταξινομηθούν στις παρακάτω τρεις κατηγορίες:

  • Στον κανονικό ύπνο όπου σε αυτή την περίπτωση ο ασθενής δεν έχει καμία επίγνωση των όσων λαμβάνουν χώρα στο χειρουργείο.
  • Στη βαθιά χαλάρωση όπου ο ασθενής έχει την ικανότητα να επικοινωνεί με τον χειρουργό αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει κάποια δυσάρεστη εμπειρία καθώς αντιλαμβάνεται ελάχιστα τη διαδικασία της επέμβασης ενώ μετά το πέρας του χειρουργείου δεν μπορεί να ανακαλέσει στη μνήμη του κάποιο από τα στάδιά του.
  • Στη σημαντική χαλάρωση με δυνατότητα επικοινωνίας με τον χειρουργό έχοντας επίγνωση όλων των σταδίων του χειρουργείου αλλά με την πλήρη απουσία του οποιουδήποτε πόνου.

Η ασφάλεια της Υπνοχάλασης έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά μέσω της μεγάλης και πιο πρόσφατης βιβλιογραφίας ενώ οι συνεχείς μετρήσεις κατά την ώρα των επεμβάσεων και η συνεχής εφαρμογή της στις πλαστικές επεμβάσεις στο Harvant Med. Int. μάς δίνει ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Η ιατρική μας ομάδα εγγυάται την παρουσία ικανότατων αναισθησιολόγων αλλά και την ελεγχόμενη δοσολογία των χορηγουμένων φαρμάκων. Γίνεται υπερβολική αραίωση (50 έως 100 φορές) για την διασφάλιση της επιτυχίας της πρωτοποριακής αυτής μεθόδου αναισθησίας.

Αναισθησία με υπνοχάλαση
Συνδυασμός ασφαλούς τοπικής αναισθησίας με υπνοχάλαση

Σε περιπτώσεις όπου ο ασθενής πάσχει από σοβαρές παθήσεις και ασθένειες η Υπνοχάλαση αποτελεί την καλύτερη και ασφαλέστερη επιλογή. Σε περιπτώσεις που επιλέγεται η τοπική αναισθησία με την απουσία της Υπνοχάλασης έχουμε την βίωση μιας δυσάρεστης εμπειρίας από την πλευρά του ασθενούς καθώς υπάρχει έντονο stress παρά την απουσία πόνου το οποίο μπορεί να προκαλέσει σημαντικές μεταβολές στην αρτηριακή πίεση όπως υπέρταση ή σημαντική πτώση της πίεσης, ταχυκαρδία ή αρρυθμία κ.α.

Με την εφαρμογή της Υπνοχάλασης με τοπική αναισθησία ο ασθενής βρίσκεται σε τέτοια διανοητική και ψυχική κατάσταση που δεν μπορεί να καταλάβει τη διάρκεια του χειρουργείου. Συνήθως υπάρχει η αίσθηση διάρκειας 2-3 λεπτών της ώρας ενώ η όλη διαδικασία περιγράφεται ως ευχάριστη. Υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας με τον ιατρό δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας.

Σε γενικές γραμμές η Υπνοχάλαση η οποία συνδυάζεται με την τεχνική Tumεscent προσφέρει σημαντική μείωση του κόστους, μεγιστοποιεί την ασφάλεια, σάς επιτρέπει να επιστρέψετε στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής σας μέσα σε δύο μέρες, εκμηδενίζει τις επιπλοκές, βελτιστοποιεί την μετεγχειρητική πορεία ενώ δεν υπάρχει ανάγκη νοσηλείας.

Συχνές ερωτήσεις

Η επέμβαση γίνεται με ολική νάρκωση του ασθενούς;

Όχι, η επέμβαση γίνεται με τη μέθοδο της Υπνοχάλασης και της τοπικής αναισθησίας. Έτσι αποφεύγεται η γενική νάρκωση και μειώνονται οι παρενέργειες, ο χρόνος ανάρρωσης – αποκατάστασης και ο πόνος.

Τι επιτυγχάνεται με την υπνοχάλαση;

Η αναισθησία γίνεται με τη μέθοδο της Υπνοχάλασης και απέχει πολύ από την ολική νάρκωση που είναι η καταστολή του ασθενούς. Ο ασθενής βρίσκεται σε πλήρη ψυχική χαλάρωση και με την τοπική αναισθησία δε νιώθει καθόλου πόνου ούτε έρχεται αντιμέτωπος με τις παρενέργειες της κλασικής νάρκωσης όπως η ναυτία.

Η Υπνοχάλαση μπορεί να έχει διαφορετικές μορφές;

Ο ασθενής μπορεί να επιλέξει το στάδιο της αναισθητικής κατάστασης στην οποία επιθυμεί να βρίσκεται κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Ποιες διαβαθμίσεις Υπνοχάλασης υπάρχουν;

Ο ασθενής μπορεί να διαλέξει είτε να βυθιστεί σε ύπνο δίχως να νιώθει πόνο είτε να βρεθεί σε βαθιά χαλάρωση όπου όμως δε θα έχει ανάμνηση της διαδικασίας αργότερα είτε ακόμη και να βρεθεί σε ήπια χαλάρωση όπου θα υπάρχει πλήρης επίγνωση των σταδίων της επέμβασης και επικοινωνία με τον χειρουργό. Ο πόνος και το άγχος απουσιάζει από όλες τις περιπτώσεις.

Ποιο φάρμακο χορηγείται στην Υπνοχάλαση;

Χορηγείται το αγχολυτικό φάρμακο μινταζολάμη.

Τι αισθάνεται ο ασθενής με την Υπνοχάλαση;

Ο ασθενής βιώνει ως μια ευχάριστη διαδικασία όλη τη διαδικασία του χειρουργείου χάρη στη διανοητική του χαλάρωση και συνήθως έχει την αίσθηση ότι διήρκησε μόνο 2- 3 λεπτά.

Είναι ασφαλής η μέθοδος της Υπνοχάλασης σε περιπτώσεις σοβαρών και χρόνιων παθήσεων;

Η Υπνοχάλαση είναι η πρώτη επιλογή σε αυτές τις περιπτώσεις χάρη στην εγγυημένη ασφάλεια που προσφέρει.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Σχετικές πληροφορίες
Η γυναικομαστία αποτελεί ένα πρόβλημα αισθητικής κυρίως φύσεως για τους άνδρες. Πρόκειται για μια καλοήθη διόγκωση των ανδρικών μαστών. Συνήθως προκαλεί αισθητική δυσφορία στον άνθρωπο που πάσχει από ...
Η αναίμακτη τεχνική Tumescent που χρησιμοποιούμε και η μέθοδος αναισθησίας (υπνοχάλαση) βοηθούν ώστε να μην υπάρξει περεταίρω νοσηλεία σας μετά το χειρουργείο. Η επέμβαση διαρκεί ...
Εφαρμόζοντας στην πράξη την προσέγγιση της Χειρουργικής Ελάχιστης Επεμβατικότητας εξελίσσουμε συνεχώς τις τεχνικές που χρησιμοποιούμε στις πλαστικές επεμβάσεις όχι μόνο για την απαλλαγή από τη γυναικομαστία αλλά και για ...