Λογότυπο Gynaikomastia Com

Αντιμετώπιση γυναικομαστίας με Laser

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η γυναικομαστία συναντάται στο αρσενικό φύλο σε διαφορετικά ηλικιακά στάδια και αφορά τη διόγκωση των μαστών συχνά σε τέτοιο βαθμό που θυμίζουν το γυναικείο στήθος. Ανάλογα με το είδος και τα αίτια πρόκλησης της γυναικομαστίας έχουν βρεθεί διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισής της υπό την καθοδήγηση του ιατρού. Η αντιμετώπιση με Laser είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς και ασφαλείς τρόπους που προσφέρουν άμεσα και οριστικά αποτελέσματα. Ειδικότερα στην περίπτωση της ψευδούς γυναικομαστίας (όπου κάνουμε λόγο κυρίως για λιπομαστία) η μέθοδος αντιμετώπισης με Laser έχει να προσφέρει πολλά και άμεσα οφέλη.

Το Laser κατά της γυναικομαστίας αποτελεί ουσιαστικά μέθοδο αντιμετώπισης με λιποαναρρόφηση. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι για τους περισσότερους ιατρούς η μέθοδος της κρυολιπόλυσης δεν ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της γυναικομαστίας. Αντιθέτως, με την επεμβατική μέθοδο της Laser λιποαναρρόφησης είναι εφικτή η μείωση και εξάλειψη του λίπους που συσσωρεύεται στους μαστούς των παχύσαρκων ανδρών. Κατά την ψευδή γυναικομαστία υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση του λίπους τοπικά στον θώρακα και στις θηλές. Είναι η συχνότερη μορφή γυναικομαστίας σε αντίθεση με την αληθή όπου εμφανίζεται σε εφήβους ή ενήλικες λόγω αποσταθεροποίησης των ορμονών και εξαιτίας των αυξημένων οιστρογόνων στον οργανισμό έναντι της τεστοστερόνης. Σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται επέμβαση κατά της γυναικομαστίας με αφαίρεση αδενικού ιστού από τους μαστούς και αφαίρεση της μάζας με αναίμακτες μεθόδους. Ωστόσο η ψευδής γυναικομαστία μπορεί να αντιμετωπιστεί πολύ αποτελεσματικά με την εφαρμογή μονάχα της λιποαναρρόφησης με Laser (Laser Liposuction). Η γυναικομαστία πρέπει να διερευνάται με ιατρικές εξετάσεις ώστε να ακολουθείται πάντα και έγκαιρα η καταλληλότερη μέθοδος θεραπείας. Με την ανακάλυψη του αιτίου προλαμβάνονται επικίνδυνες καταστάσεις για την υγεία σε περιπτώσεις που υπάρχει κάποιο υποκείμενο νόσημα το οποίο προκαλεί τη γυναικομαστία ως σύμπτωμα.

Όταν η γυναικομαστία διαγνωσθεί και διερευνηθούν εις βάθος τα αίτια πρόκλησής της, τότε γίνεται συζήτηση μεταξύ του ασθενούς και του πλαστικού χειρουργού για την πορεία που είναι προτιμότερο να ακολουθηθεί. Σε περιπτώσεις γυναικομαστίας που δεν ευθύνεται η λήψη συγκεκριμένων ενοχοποιημένων φαρμάκων και εφόσον δεν παρατηρηθεί κάποια βελτίωση μετά από εντατική γυμναστική και διατροφή, η λύση με λιποαναρρόφηση είναι η μόνη οριστική. Η τοπική εναπόθεση λίπους στους ανδρικούς μαστούς που καθιστά το στήθος να κρέμεται χαλαρό με περίσσεια δέρματος μπορεί να διορθωθεί με την αναίμακτη μέθοδο αντιμετώπισης με λέιζερ και όχι με κρυολιπόλυση.

Η διεξαγωγή της μεθόδου λιποαναρρόφησης (ή αλλιώς λιπογλυπτικής) πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία χάρη στις καινοτόμες σύγχρονες τεχνικές του ιατρικού προσωπικού μας. Κατά τη διαδικασία της λιποαναρρόφησης δεν υπάρχει συνολική απώλεια βάρους αλλά μείωση του τοπικού λίπους και των λιποκυττάρων που συσσωρεύονται σε κάποια συγκεκριμένη περιοχή. Έχει πολλά πλεονεκτήματα έναντι της συμβατικής χειρουργικής μεθόδου καθώς δεν υπάρχει απώλεια αίματος. Δεν πραγματοποιείται γενική νάρκωση αλλά υπνοχάλαση μειώνοντας σημαντικά τη νοσηλεία και τη διάρκεια ανάρρωσης μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Οι πιθανές επιπλοκές είναι πολύ σπάνιες και η επιστροφή στην καθημερινότητα και τις επαγγελματικές υποχρεώσεις είναι εφικτή μέσα σε μία έως τρεις ημέρες μετά από τη λιποαναρρόφηση. Το αποτέλεσμα μοιάζει φυσικό και αφήνει πλήρως ικανοποιημένους τους ασθενείς που μπορούν πλέον μέσα σε μία ημέρα να έχουν το αρρενωπό στήθος που για καιρό επιθυμούν. Με το Laser δεν υπάρχουν τοπικές παραμορφώσεις στην περιοχή των μαστών. Η εκγύμναση των θωρακικών μυών και η συνέπεια του ασθενούς σε ένα υγιεινό διατροφικό πλάνο θα ενισχύσει περαιτέρω την εικόνα του ανδρικού στέρνου και θα συμβάλει στη διατήρηση του άρτιου αποτελέσματος.

Ακόμη και σε περιπτώσεις όπου ο άνδρας που πάσχει από γυναικομαστία κατορθώσει να χάσει αρκετό βάρος, η μείωση του τοπικού πάχους είναι ένα δύσκολο εγχείρημα. Η τακτική γυμναστική του σώματος για γυναικομαστία συνολικά μπορεί να δράσει προληπτικά στη δημιουργία της γυναικομαστίας ή να ελέγξει την ήδη υπάρχουσα κατάσταση, όμως δεν αρκεί για να την εξαλείψει οριστικά και ριζικά. Η συνεχώς αυξανόμενη βελτίωση και ασφάλεια των χειρουργικών τεχνικών μας είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό όπλο που βοηθάει στην άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος που βασανίζει ένα μεγάλο ποσοστό του ανδρικού πληθυσμού.

Εμπιστευτείτε τους τρόπους αντιμετώπισης κατά της γυναικομαστίας αναίμακτης μεθόδου με λέιζερ!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Σχετικά άρθρα
Πόσο μπορούν τα βότανα να προσφέρουν στην καταπολέμηση της γυναικομαστίας; Αν και η αντιμετώπιση της γυναικομαστίας με βότανα αμφισβητείται από αρκετούς ιατρούς ...
Η εμφάνιση αίσθησης πόνου στη γυναικομαστία μπορεί να υπάρχει σε συνδυασμό με αυξημένη διόγκωση των ανδρικών μαστών (του ενός ή και των δύο μαστών με αμφοτερόπλευρο πρήξιμο)...
Η γυναικομαστία που οφείλεται σε παχυσαρκία μπορεί να επιμένει χρονικά ακόμη και μετά από μεγάλη προσπάθεια για απώλεια του λίπους από την περιοχή των μαστών ...