Λογότυπο Gynaikomastia Com

Διάγνωση Γυναικομαστίας

Facebook
Twitter
LinkedIn
Διάγνωση γυναικομαστίας
Εμπιστευτείτε την ορθή διάγνωση από τους ειδικούς ιατρούς του Gynaikomastia.Com

Η γυναικομαστία ταλανίζει ένα μεγάλο μέρος του ανδρικού πληθυσμού και συνήθως έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχολογία του ατόμου. Ο ασθενής νιώθει άβολα όταν συναναστρέφεται με το άλλο φύλο και ειδικά στις περιπτώσεις που το στήθος του είναι εκτεθειμένο όπως το καλοκαίρι στην παραλία. Οι αισθητικοί φύσεως λόγοι είναι συνήθως εκείνοι που τον οδηγούν στην επίσκεψή του σε γενικούς ή πλαστικούς χειρουργούς όταν για την εμφάνιση της γυναικομαστίας δεν ευθύνεται κάποιος ενδοκρινολογικός παράγοντας ή οι παρενέργειες κάποιου φαρμάκου.

Σε περιπτώσεις που προβληματιζόμαστε για το μέγεθος του στήθους, έχουμε παρατηρήσει δηλαδή διόγκωσή του, πρέπει να απευθυνόμαστε σε γενικούς ή πλαστικούς χειρουργούς. Συνήθως στους άντρες με γυναικομαστία το στήθος αυξάνεται στο μέγεθός του με αποτέλεσμα να μοιάζει με εκείνο μιας κοπέλας που μπαίνει στην εφηβεία. Ο χειρουργός εξετάζοντας προσεκτικά το ιστορικό του ασθενούς και μετά από εξέταση ψηλάφησης μπορεί να καταλήξει σε ασφαλή και ακριβή συμπεράσματα για τα αίτια της γυναικομαστίας.

Επιγραμματικά μπορούμε να πούμε ότι ως γυναικομαστία ορίζεται η συγκεντρική και ομότιμη διόγκωση του μαζικού αδένα και του περιμαστικού λίπους στους άνδρες. Η γυναικομαστία κατόπιν διάγνωσης μπορεί να διακριθεί σε ψευδή (κυρίως λόγω παχυσαρκίας), αληθή (π.χ. δράση οιστρογόνων και φαρμάκων) και ιδιοπαθή όπου σε αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη αιτία για την εμφάνισή της και μπορούμε άμεσα να προβούμε σε αισθητική επέμβαση. Στις περιπτώσεις ψευδούς γυναικομαστίας, κατά τη διάρκεια της επέμβασης δεν ανευρίσκεται μαζικός ιστός παρά μόνο τοπική εναπόθεση λίπους.

Η επίσκεψη στον εξειδικευμένο χειρουργό είναι σημαντική καθώς μπορεί με ακρίβεια να μας υποδείξει τα αίτια της γυναικομαστίας και κατά συνέπεια τον τρόπο αντιμετώπισής της. Προτείνονται μια σειρά από εξετάσεις όπως αιματολογικές, τεστ νεφρικής ανεπάρκειας, ιστολογικές εξετάσεις και μαστογραφία. Σε περιπτώσεις που έχουμε απότομη αύξηση του μεγέθους του μαστού, ο γιατρός ψηλαφίζει προσεκτικά την περιοχή του στήθους και εφόσον κριθεί απαραίτητο προχωράει σε βιοψία.

Αξιολογώντας το πόρισμα των εξετάσεων ο ιατρός μπορεί να προτείνει στον ασθενή τη δρομολόγηση χειρουργικής επέμβασης για την απαλλαγή από την γυναικομαστία αλλά και την άσκηση με την παράλληλη βελτίωση της διατροφής, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπου η παχυσαρκία ευθύνεται για τη γυναικομαστία. Επίσης προτείνονται και ειδικές θεραπείες χωρίς χειρουργείο κάποιες φορές όταν υπάρχει διάγνωση που αφορά ορμονικό πρόβλημα ή παρενέργειες κάποιων φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Κατά τη διάρκεια της εφηβικής ηλικίας είναι συχνή η εμφάνιση της γυναικομαστίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σημαντική η παρακολούθηση της πορείας της από τον χειρουργό. Μετά την ηλικία των 17 – 18 αν η γυναικομαστία επιμένει και δεν είναι ιδιοπαθής, δηλαδή δεν υπάρχουν αίτια για την εμφάνισή της, προχωράμε σε περαιτέρω εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί η αιτία του προβλήματος καθώς μπορεί να ελλοχεύει ο κίνδυνος άλλων σοβαρότερων ασθενειών. Στις πιο συχνές περιπτώσεις η γυναικομαστία οφείλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην έντονη ανισορροπία μεταξύ οιστραδιόλης – τεστοστερόνης και φυσιολογικά αναμένεται η υποχώρησή της καθώς επέρχεται η σεξουαλική – ορμονική ωρίμανση του εφήβου.

Ακόμα και στις ηλικίες άνω των 50 εφόσον προκύψει διάγνωση για γυναικομαστία, αναμένουμε για κάποιο εύλογο διάστημα 12 έως 24 μηνών για την υποχώρηση της γυναικομαστίας και εν συνεχεία προχωράμε σε επέμβαση εφόσον το φαινόμενο επιμένει.

Όταν δεν συντρέχει άμεση ανάγκη επέμβασης είναι προτιμότερο στις ηλικίες που αναφέραμε παραπάνω να περιμένουνε 12 – 24 μήνες για να δούμε την ακριβή πορεία της γυναικομαστίας και για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα.

Η ιατρική μας ομάδα πρωτοπορεί εδώ και χρόνια στην αποτελεσματική και οριστική απαλλαγή σας από τη γυναικομαστία στηριζόμενη σε ακριβείς διαγνώσεις και εφαρμόζοντας τις καλύτερες μεθόδους που περιλαμβάνουν ένα αναίμακτο χειρουργείο με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς νάρκωση μειώνοντας σημαντικά το συνολικό κόστος. Μετά από χρόνια απολύτως επιτυχημένων επεμβάσεων έχουμε καταφέρει να εκμηδενίσουμε τις οποιεσδήποτε τυχόν επιπλοκές ενώ το τελικό αποτέλεσμα είναι πάντοτε άρτιο. Η επάνοδός σας στις κοινωνικές και επαγγελματικές σας υποχρεώσεις μετά το χειρουργείο πραγματοποιείται εντός ενός 48ώρου.

Η άμεση και ακριβής διάγνωση της γυναικομαστίας χαρίζει αποτελεσματική αντιμετώπιση στην παρουσία της!

Συχνές ερωτήσεις

Ποια είδη γυναικομαστίας υπάρχουν;

Τα είδη της γυναικομαστίας είναι τρία. Η ψευδής, η αληθής και η ιδιοπαθής γυναικομαστία. Η πρώτη οφείλεται κυρίως σε παχυσαρκία, η δεύτερη σε ορμονικά ζητήματα ενώ στην τρίτη περίπτωση δεν μπορεί να ανευρεθεί κάποιο αίτιο.

Πώς γίνεται η διάγνωση της γυναικομαστίας;

Η επίσκεψη στον χειρουργό μπορεί να δώσει την απάντηση για το αίτιο που προκάλεσε τη γυναικομαστία και κατά συνέπεια να βρεθεί και η καταλληλότερη μέθοδος αντιμετώπισής της. Το ιστορικό του ασθενούς, η ψηλάφηση των μαστών από τον εξειδικευμένο ιατρό και οι απεικονιστικές εξετάσεις είναι απαραίτητα για τη διάγνωση και την ορθή θεραπεία.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Σχετικές πληροφορίες
Η γυναικομαστία αποτελεί ένα πρόβλημα αισθητικής κυρίως φύσεως για τους άνδρες. Πρόκειται για μια καλοήθη διόγκωση των ανδρικών μαστών. Συνήθως προκαλεί αισθητική δυσφορία στον άνθρωπο που πάσχει από ...
Ο επικεφαλής πλαστικός χειρουργός και η πολυδύναμη ιατρική ομάδα μας συμβάλλει στην ολιστική αντιμετώπιση της γυναικομαστίας με την υποστήριξη ιατρών από διάφορες ειδικότητες...
Η γυναικομαστία αφορά τη διόγκωση των μαστών του αρσενικού φύλου και είναι μια πάθηση που απαντάται αρκετά συχνά. Οι αιτίες εμφάνισης της γυναικομαστίας είναι ποικίλες και είναι δυνατό να εμφανιστεί κατά ...