Λογότυπο Gynaikomastia Com

Αντιμετώπιση και θεραπεία γυναικομαστίας

Facebook
Twitter
LinkedIn
Αντιμετώπιση γυναικομαστίας
Η γυναικομαστία αντιμετωπίζεται πλέον με σχεδόν απόλυτη επιτυχία

Η γυναικομαστία αφορά τη μεγέθυνση των μαστών στους άνδρες και μπορεί να εμφανιστεί σε διάφορες ηλικίες. Η αντιμετώπιση για τη γυναικομαστία είναι ένα ζήτημα το οποία αφορά ιδιαίτερα τον ανδρικό πληθυσμό αφού η διόγκωση του στήθους προκαλεί τις περισσότερες φορές σωματική και ψυχολογική δυσφορία αλλά και μειωμένη αυτοπεποίθηση στον πάσχοντα. Στη γυναικομαστία το στήθος σε εφήβους και ενήλικες ενδέχεται να είναι τόσο διογκωμένο ή κρεμασμένο που να θυμίζει το γυναικείο στήθος. Υπάρχουν πλέον αρκετές θεραπείες για την αντιμετώπιση του προβλήματος της γυναικομαστίας. Η επιλογή του κατάλληλου είδους θεραπείας κρίνεται από τα αίτια πρόκλησης της κάθε μορφής γυναικομαστίας.

Η πιο άμεση και με οριστικά αποτελέσματα θεραπευτική αντιμετώπιση είναι η χειρουργική μέθοδος. Με τις σύγχρονες πλέον χειρουργικές τεχνικές μπορεί ο ασθενής μέσα σε λίγη ώρα να απαλλαγεί από τους μεγεθυμένους του μαστούς και να επιστρέψει άμεσα στις δραστηριότητες της καθημερινότητάς του. Η προσέγγιση της ελάχιστης επεμβατικότητας και η τοπική αναισθησία είναι μία χειρουργική τεχνική που μπορεί να θεραπεύσει τη γυναικομαστία με τον πιο άμεσο τρόπο αφαιρώντας τον αδενικό ιστό από τους μαστούς και τις θηλές.

Μία αντίστοιχη και σύντομη σε διάρκεια αντιμετώπιση της γυναικομαστίας είναι και η λιποαναρρόφηση. Η λιποαναρρόφηση αποτελεί αποτελεσματικότατη μέθοδο στις περιπτώσεις της ψευδούς γυναικομαστίας όπου υπάρχει μεγάλη περίσσεια λιπώδους ιστού. Κατά τη διαδικασία αυτή αφαιρείται το τοπικό λίπος από την περιοχή του στήθους αλλά και συνολικά από όλο το σώμα του ασθενούς. Η αντιμετώπιση είναι ακόμη πιο αποτελεσματική όταν ο ασθενής μετά από την επέμβαση ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του πλαστικού χειρουργού για καλύτερη συντήρηση του αποτελέσματος ενός αρρενωπού στέρνου.

Στις περιπτώσεις που ο ασθενής με γυναικομαστία διστάζει για οποιονδήποτε λόγο να προβεί σε χειρουργική αντιμετώπιση, οι θεραπείες με χάπια μπορούν να προσφέρουν πολλά οφέλη στη μείωση των πρησμένων μαστών. Η ταμοξιφαίνη, η ραλοξιφαίνη και η δαναζόλη είναι τα πιο γνωστά και αποτελεσματικά χάπια κατά της γυναικομαστίας. Δρουν κατά της παραγωγής των οιστρογόνων και προωθούν την αύξηση της τεστοστερόνης που μπορεί να συμβάλει στη σμίκρυνση του μαζικού αδένα. Ειδικότερα σε περιπτώσεις όπου η γυναικομαστία οφείλεται σε ορμονική ανισορροπία, η θεραπεία με χάπια έχει αρκετά ποσοστά επιτυχίας. Ωστόσο αυτή η φαρμακευτική θεραπευτική αντιμετώπιση δεν πρέπει να πραγματοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα εάν δεν υπάρξει βελτίωση.

Επιπλέον η γυναικομαστία που εμφανίζεται ως ένα από τα πιθανά συμπτώματα της πάθησης του υπερθυρεοειδισμού έχει ως τρόπο αντιμετώπισης τη λήψη χαπιών που ρυθμίζουν τα επίπεδα των ενδοκρινικών ορμονών. Ο ενδοκρινολόγος μπορεί να προτείνει την κατάλληλη θεραπευτική δόση ορμονικών χαπιών που πρέπει να λαμβάνει σε καθημερινή βάση και για μεγάλο χρονικό διάστημα ο ασθενής που έχει γυναικομαστία οφειλόμενη σε υπερθυρεοειδισμό.

Η αντιμετώπιση της γυναικομαστίας είναι δυνατόν να γίνει έως κάποιο βαθμό και με πιο φυσικούς τρόπους. Η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, η σωστή διατροφή που είναι πλήρης σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και καλά λιπαρά οξέα Ω – 3 καθώς και η συχνή γυμναστική μπορούν να αποβούν ιδιαίτερα ωφέλιμες και αποτελεσματικές στη συρρίκνωση του ανδρικού στήθους. Η εντατική εκγύμναση του σώματος μειώνει συνολικά τα κύτταρα λίπους που συγκεντρώνονται στις θηλές αλλά και στο υπόλοιπο σώμα. Η μείωση του άγχους και ο επαρκής ύπνος μπορούν να βοηθήσουν επιπλέον στην ορμονική ρύθμιση και σταθεροποίηση καθώς και στη μείωση της παχυσαρκίας στις περιπτώσεις της λιπομαστίας.

Θεραπεία γυναικομαστίας
Αφήστε τους ειδικούς να αναλάβουν τη θεραπεία κατά της γυναικομαστίας

Θεραπευτικές μέθοδοι κατά της γυναικομαστίας αποτελούν και μερικές πιο φυσικές θεραπείες με βότανα. Η αντιμετώπιση με τα φυτικά φάρμακα που προσφέρει η φύση προτιμάται από όσους ασθενείς δεν θέλουν να υποβάλουν τον εαυτό τους σε χειρουργείο ή λήψη φαρμάκων. Η συχνή κατανάλωση εκχυλισμάτων, σαλατών, χυμών και αφεψημάτων από κάποια βότανα ή η χρήση τους ως μπαχαρικά στα τρόφιμα είναι πολύ πιθανό να προσφέρει βελτίωση στα συμπτώματα της γυναικομαστίας. Βότανα και φυσικά συστατικά όπως ο κουρκουμάς, ο λιναρόσπορος, το ιχθυέλαιο, το πράσινο τσάι, η πικραλίδα και το γαϊδουράγκαθο είναι μερικά μόνο από αυτά που δρουν θεραπευτικά ενάντια στη γυναικομαστία. Το συμπλήρωμα διατροφής ή το τσάι από τριβόλι, κόκκινο τριφύλλι και λουλούδι του πάθους μπορεί επιπλέον να ρυθμίσει τα επίπεδα ορμονών στον οργανισμό των ανδρών και να αυξηθεί η παραγωγή τεστοστερόνης. Οι φυσικές αυτές θεραπείες λειτουργούν αποτελεσματικότερα όταν συνδυάζονται.

Συχνές ερωτήσεις

Ποια είναι η μέθοδος που προσφέρει την πιο οριστική λύση στο πρόβλημα της γυναικομαστίας;

Η χειρουργική μέθοδος είναι η πιο άμεση και οριστική λύση στο πρόβλημα.

Χρειάζεται χειρουργική αφαίρεση για την αντιμετώπιση του μεγεθυμένου ανδρικού στήθους;

Στις περιπτώσεις της ψευδούς γυναικομαστίας όπου υπάρχει απλώς συγκεντρωμένη ποσότητα λίπους στο στήθος αρκεί η τεχνική της λιποαναρρόφησης με laser.

Υπάρχει άλλη θεραπεία για τη γυναικομαστία εκτός από τη χειρουργική;

Υπάρχει θεραπεία με χάπια, η οποία όμως μπορεί να συμβάλει στη συρρίκνωση του μεγέθους των ανδρικών μαστών.

Υπάρχουν άλλοι μη ιατρικοί τρόποι για τη θεραπεία της γυναικομαστίας;

Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, η τακτική σωματική άσκηση και η χρήση κάποιων ειδικών βοτάνων μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να βοηθήσει σημαντικά κατά της γυναικομαστίας.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Σχετικές πληροφορίες
Ο επικεφαλής πλαστικός χειρουργός και η πολυδύναμη ιατρική ομάδα μας συμβάλλει στην ολιστική αντιμετώπιση της γυναικομαστίας με την υποστήριξη ιατρών από διάφορες ειδικότητες...
Η αναίμακτη τεχνική Tumescent που χρησιμοποιούμε και η μέθοδος αναισθησίας (υπνοχάλαση) βοηθούν ώστε να μην υπάρξει περεταίρω νοσηλεία σας μετά το χειρουργείο. Η επέμβαση διαρκεί ...
Η ιατρική μας ομάδα εφαρμόζει εδώ και πολλά χρόνια με απόλυτη επιτυχία μια νέα βελτιωμένη μέθοδο πλαστικής χειρουργικής για την αποτελεσματική και ασφαλή καταπολέμηση της γυναικομαστίας ...