Λογότυπο Gynaikomastia Com

Ιατρική ομάδα

Facebook
Twitter
LinkedIn

Οι ιατροί μας μαζί με το έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό που απαρτίζουν την ομάδα κατά της γυναικομαστίας προέρχονται από διάφορους κλάδους έτσι ώστε να επιτευχθεί μια ολιστική αντιμετώπιση της γυναικομαστίας.

Πλαστικός χειρουργός

Στην ιατρική ομάδα για τη σύσταση του ιατρικού προσωπικού και τη διενέργεια του χειρουργείου για την αντιμετώπιση της γυναικομαστίας έχει πρωταγωνιστικό ρόλο ο πλαστικός χειρουργός. Αν και πολλοί άνδρες που έρχονται αντιμέτωποι με τη διόγκωση των μαστών τους πιθανώς αναρωτιούνται για το ποια είναι η καταλληλότερη ειδικότητα στην οποία πρέπει να απευθυνθούν για την αντιμετώπισή του προβλήματός τους με τη γυναικομαστία, ο πλαστικός χειρουργός είναι αυτός που μπορεί να δώσει την οριστική λύση χαρίζοντας ένα αισθητικά ιδανικό αποτέλεσμα. Ο πλαστικός χειρουργός χάρη στις σύγχρονες μεθόδους τελευταίας γενιάς στον τομέα της κοσμητικής και διορθωτικής επέμβασης μπορεί να χαρίσει ένα αρρενωπό στήθος στον κάθε άνδρα που έχει μεγάλο στήθος ή κρεμάμενους μαστούς. Η κοσμητική και επανορθωτική χειρουργική αποτελούν ειδικότητα του εξειδικευμένου πλαστικού χειρουργού ο οποίος είναι ο πλέον κατάλληλος να χαρίσει μαζί με την ομάδα του το αισθητικά πολυπόθητο αποτέλεσμα ενός ανδρικού στέρνου και στήθους καθώς και την αυτοπεποίθηση που αυτό επιφέρει στον άνδρα με γυναικομαστία.

Ο πλαστικός χειρουργός σε συνεργασία με άλλους ιατρούς διαφορετικών ειδικοτήτων εντοπίζει το αίτιο της γυναικομαστίας και με βάση αυτό καταλήγει στην ιδανικότερη χειρουργική μέθοδο για τη διόρθωση και πλήρη αντιμετώπισή της. Με λιποαναρρόφηση με laser, αφαίρεση αδενικού μαζικού ιστού ή συνδυασμό αυτών πραγματοποιηθεί μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα την κοσμητική επέμβαση με ασφαλείς σύγχρονες, ανώδυνες και αναίμακτες τεχνικές ενώ αναρροφάει το υποδόριο λίπος από τους μαστούς. Η πλαστική χειρουργική είναι μια συνεχώς εξελισσόμενη ιατρική ειδικότητα κατά την οποία ο έμπειρος και εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός προσφέρει άμεσα και οριστικά αποτελέσματα στην εξωτερική εικόνα – εμφάνιση του ατόμου.

Αναισθησιολόγος

Στις περισσότερες περιπτώσεις στην ιατρική ομάδα για τη χειρουργική και οριστική καταπολέμηση της γυναικομαστίας υπάρχει η παρουσία αναισθησιολόγου. Ο ρόλος του ειδικού αναισθησιολόγου κατά τη διάρκεια του χειρουργείου είναι ιδιαίτερα σημαντικός ώστε να χορηγείται πάντα με ασφάλεια η κατάλληλη δόση και ποσότητα του ηρεμιστικού φαρμάκου της μινταζολάμης στην κατάλληλη δοσολογία. Παρά το γεγονός ότι με τη σύγχρονη αναισθητική μέθοδο της υπνοχάλασης και με την τοπική αναισθησία της τεχνικής Tumescent δεν υπάρχει ολική αναισθησία αλλά βαθιά χαλάρωση (σαν ύπνος) του ασθενούς, είναι σημαντικός ο έλεγχος της ποσότητας, της αραίωσης και του ρυθμού χορήγησης του αγχολυτικού φαρμάκου από τον αναισθησιολόγο καθ’ όλη τη διάρκεια του χειρουργείου.

Ο αναισθησιολόγος μέσα στην ιατρική ομάδα με την τεχνική της υπνοχάλασης και με την απουσία ολικής αναισθησίας εξασφαλίζει την αναλγησία του ασθενούς, την ανώδυνη διαδικασία και την ταυτόχρονη πλήρη λειτουργία των ζωτικών οργάνων δίχως αυτά να βρίσκονται σε καταστολή. Ο αναισθησιολόγος είναι ο πλέον ειδικός στο να εξασφαλίσει την ευχάριστη βίωση του χειρουργείου στον ασθενή επιλέγοντας (από κοινού με αυτόν) τον βαθμό αποσύνδεσής του από το περιβάλλον όντας ταυτοχρόνως πλήρως ασφαλής. Ο αναισθησιολόγος χάρη στην εμπειρία και τις γνώσεις του γύρω από την υπνοχάλαση μπορεί επίσης να βοηθήσει τον ασθενή μετά το χειρουργείο της γυναικομαστίας να μην έρθει αντιμέτωπος με τις δυσάρεστες παρενέργειες του πονοκεφάλου, της ναυτίας κλπ. που συνήθως προκαλεί η κλασική μέθοδος της αναισθησίας.

Δερματολόγος

Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής διαδικασίας αλλά και μετά την επέμβαση ενδέχεται να υπάρξει εντός της ιατρικής ομάδας η συνεργασία του πλαστικού χειρουργού με χειρουργό δερματολόγο. Αν και η διαχείριση του δέρματος κατά τις πλαστικές και διορθωτικές επεμβάσεις είναι μια τεχνική που κατέχει εξίσου καλά ο πλαστικός χειρουργός, υπάρχει η περίπτωση να διενεργηθεί με συνεργασία δερματολόγου σε κάποιες συγκεκριμένες καταστάσεις όπου απαιτείται ο έλεγχος και η παρακολούθηση από δερματολόγο μετεγχειρητικά για αρκετό χρονικό διάστημα. Με τη συνεργασία του δερματολόγου κατά τη διάρκεια αλλά και μετά από το χειρουργείο γίνεται ευκολότερη και γρηγορότερη η διαδικασία του τεντώματος της περίσσειας του δέρματος μετά από τη λιποαναρρόφηση και την αφαίρεση του αδενικού ιστού. Το δέρμα συσφίγγεται και τεντώνεται και χάρη στις σύγχρονες και αναίμακτες χειρουργικές τεχνικές αναρρόφησης επιδιώκεται πλήρης αποφυγή ουλών, μελανιών, εκχυμώσεων, δυσμορφιών ή παραμορφώσεων ακόμη και στα πιο ευαίσθητα δέρματα.

Η νέας γενιάς ζώνη επίδεσης που εφαρμόζεται μετά από το χειρουργείο στην περιοχή του στήθους βοηθάει επίσης πολύ στη γρήγορη αποκατάσταση του δέρματος και στο άρτια αισθητικό αποτέλεσμα της επέμβασης κατά της γυναικομαστίας. Μετά από μερικούς μήνες εντός της διάρκειας ενός έτους είναι σημαντικό να γίνεται επανεκτίμηση της κατάστασης του δέρματος στην περιοχή των μαστών από δερματολόγο με σκοπό τον εντοπισμό και την έγκαιρη θεραπεία οποιουδήποτε ερεθισμού, βλάβης ή δερματικής αντίδρασης μετά από το χειρουργείο. Για τους ασθενείς που αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους λιποδιάλυσης με στόχο την αντιμετώπιση της γυναικομαστίας, η κρυολιπόλυση αποτελεί ένα ζήτημα που μπορεί να συζητηθεί με τον δερματολόγο σας.

Μαστολόγος

Μέσα στην ιατρική ομάδα για την αποτελεσματική και οριστική αντιμετώπιση της γυναικομαστίας είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να υπάρχει και η συμμετοχή και η συμβολή μαστολόγου ο οποίος είναι ο ειδικός για τη διενέργεια του απαραίτητου μαστολογικού ελέγχου. Το έφηβο αγόρι ή ο ενήλικος άνδρας που παρουσιάζει διόγκωση των μαστών είναι άκρως σημαντικό να εξετάζεται από εξειδικευμένο ιατρό μαστολόγο ώστε να αποκλειστούν σοβαρά αίτια ή άλλες παθήσεις που προκαλούν τη γυναικομαστία. Σε κάθε περίπτωση αλλαγής της εικόνας των μαστών όπως η απότομη αύξηση του μεγέθους του στήθους τους, η εισολκή των θηλών, η ύπαρξη υγρών εκκρίσεων από τις ανδρικές θηλές, η ερυθρότητα, ο πόνος ή ο κνησμός είναι απαραίτητο να διενεργείται πλήρης ιατρική εξέταση από ιατρό με εξειδίκευση στους μαστούς. Η εξέταση από μαστολόγο στην περίπτωση της γυναικομαστίας είναι κυρίως προληπτική και είναι καλό να γίνεται ώστε να αποκλειστούν ή να αντιμετωπιστούν έγκαιρα άλλα πιθανά και σοβαρά υποκείμενα νοσήματα που δημιουργούν το πρήξιμο στους αρσενικούς μαστούς.

Προτού παρθεί οποιαδήποτε απόφαση για χειρουργική επέμβαση της γυναικομαστίας πρέπει να διενεργηθεί μια σειρά από ιατρικές εξετάσεις οι οποίες πραγματοποιούνται από έναν συνδυασμό διαφορετικών ιατρικών ειδικοτήτων. Ο ρόλος του μαστολόγου θεωρείται σημαντικός στην περίπτωση της γυναικομαστίας καθώς πρέπει να πραγματοποιηθεί κλινική ψηλάφηση μαστού και μαστολογικός έλεγχος από εξειδικευμένο και έμπειρο ιατρό στις παθήσεις του μαστού. Ο μαστολόγος εξετάζει με την αφή των χεριών – δαχτύλων του και τους δύο μαστούς του ανδρός που εμφανίζει διόγκωση στο στήθος του προς αναζήτηση ύποπτης σκληρής μάζας ή όγκου που δεν μετακινείται εύκολα. Ο ασθενής καθοδηγείται από τον μαστολόγο σε περαιτέρω εξετάσεις όπως απεικονιστικές εξετάσεις και εξετάσεις αίματος για μεγαλύτερη διερεύνηση. Στην σπάνια πιθανότητα κάποιου ευρήματος ανησυχητικής μάζας στους μαστούς ο ασθενής υποβάλλεται σε μαστογραφία, υπέρηχο μαστού ή ακόμη και σε αξονική και μαγνητική τομογραφία όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο για την άντληση περισσότερων πληροφοριών της κατάστασης υγείας του.

Η ψηλάφηση των μαστών από τον ειδικό μαστολόγο στη γυναικομαστία μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ στην έγκαιρη διάγνωση και στην πρόληψη του – σπάνιου μεν αλλά υπαρκτού – καρκίνου του μαστού ή άλλων όγκων στο σώμα του ανδρός. Όσο πιο έγκαιρα γίνεται η εξέταση στα πρώιμα στάδια της διόγκωσης του στήθους τόσο καλύτερη είναι και η πρόγνωση της ασθένειας καθώς και η πιθανότητα αποτελεσματικής θεραπείας. Ο μαστολόγος είναι επίσης εξειδικευμένος στην ερμηνεία των αποτελεσμάτων της μαστογραφίας ώστε να κατορθώσει την έγκαιρη ανίχνευση πιθανού όγκου στο στήθος και να καθοδηγήσει με ενθάρρυνση τον ασθενή στα επόμενα βήματα.

Οι μαστολόγοι μέσω της μαστογραφίας και του υπερήχου των μαστών δεν εντοπίζουν μόνο τις πιο σοβαρές παθήσεις αλλά και τις λιγότερο απειλητικές που σχετίζονται με τους μαστούς όπως η μαστίτιδα ή οι κύστες στην περιοχή των ανδρικών μαστών. Συμβουλεύουν τον ασθενή με γυναικομαστία σχετικά με το πώς να πραγματοποιεί ο ίδιος αυτοεξέταση των μαστών του και πώς να είναι αφυπνισμένος σχετικά με το πρόβλημά του. Στις περιπτώσεις χειρουργικής επέμβασης για αφαίρεση επικίνδυνου όγκου (ο οποίος αποστέλλεται για βιοψία) ή αδενικού ιστού ο μαστολόγος συνεργάζεται με τον πλαστικό χειρουργό για το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα στην εικόνα του στήθους συνδυάζοντας την υγεία με ένα άρτιο οπτικά αποτέλεσμα αρρενωπού στήθους.

Ενδοκρινολόγος

Ο ρόλος του ενδοκρινολόγου στη διερεύνηση και αντιμετώπιση της γυναικομαστίας είναι εξίσου πολύ σημαντικός. Μέρος της διερευνητικής διαδικασίας του αιτίου πρόκλησης της γυναικομαστίας αποτελεί μια σειρά εξετάσεων για ενδοκρινολογικό έλεγχο η οποία πρέπει να γίνεται πριν παρθεί η απόφαση για χειρουργική αντιμετώπιση. Ο ενδοκρινολόγος διενεργεί υπέρηχο του ενδοκρινούς αδένα και παραπέμπει τον ασθενή σε ορμονολογικές εξετάσεις αίματος για τον έλεγχο της ομαλής λειτουργίας και παραγωγής των ορμονών του θυρεοειδούς. Μετά από έλεγχο των θυρεοειδικών ορμονών TSH, T4, T3 και με συνδυασμό άλλων εξετάσεων αίματος (συμπεριλαμβανομένων των ορμονών της οιστραδιόλης και της τεστοστερόνης) διαπιστώνεται εάν η διόγκωση των μαστών προκαλείται από ενδεχόμενο υπερθυρεοειδισμό. Όταν εντοπιστεί ο συγκεκριμένος εκλυτικός παράγοντας της γυναικομαστίας ως η αιτία εμφάνισής της, είναι εφικτή η θεραπεία και η μείωση του μεγέθους του ανδρικού στήθους μετά από την κατάλληλη λήψη συγκεκριμένων χαπιών που χορηγούνται στον ασθενή υπό την καθοδήγηση του ενδοκρινολόγου και ρυθμίζουν τα επίπεδα της έκκρισης των ορμονών στον οργανισμό. Η συμβολή του ενδοκρινολόγου στην ιατρική ομάδα για την οριστική θεραπεία της γυναικομαστίας είναι σπουδαίας σημασίας και συνδυαστικά με τις υπόλοιπες ιατρικές ειδικότητες οδηγεί στα βέλτιστα αποτελέσματα.

Καρδιολόγος

Στην ιατρική ομάδα για την αντιμετώπιση της γυναικομαστίας ενδέχεται να υπάρξουν και άλλες ιατρικές ειδικότητες όπως η πολύτιμη συμβολή του καρδιολόγου. Κατά τη διάρκεια της χειρουργείου για τη διορθωτική επέμβαση και τη μείωση του μεγέθους των διογκωμένων ανδρικών μαστών, υπάρχει πάντα διαθέσιμος σε διπλανή πτέρυγα εξειδικευμένος καρδιολόγος για παν ενδεχόμενο. Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης για τη θεραπεία της γυναικομαστίας παρακολουθούνται από ειδικά μηχανήματα όλα τα ζωτικά όργανα και οι λειτουργίες του ασθενούς σε κάθε βήμα ώστε να διασφαλίζεται η πλήρης ασφάλειά του. Παρακολουθούνται συνεχώς οι παλμοί, η πίεση και όλες οι καρδιολογικές λειτουργίες του ασθενούς ενώ ανά πάσα στιγμή μπορεί να επέμβει καρδιολόγος.

Οι καρδιολόγοι μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο και να εμπλουτίσουν την ιατρική ομάδα για την οριστική αντιμετώπιση της γυναικομαστίας και τη θεραπεία του νοσήματος που προκαλεί τη διόγκωση του στήθους στους άνδρες. Ο καρδιολόγος είναι ο ειδικός ιατρός που μπορεί να ελέγξει με μια σειρά αιματολογικών εξετάσεων την κατάσταση της υγείας του ατόμου που εμφανίζει γυναικομαστία βοηθώντας στον προσδιορισμό του αιτίου πρόκλησης της γυναικομαστίας. Ο καρδιολόγος αποτελεί μια από τις σημαντικές ιατρικές ειδικότητες που είναι ιδιαίτερα χρήσιμες στη διερεύνηση των εκλυτικών παραγόντων της γυναικομαστίας και τον αποκλεισμό άλλων πιθανών σοβαρότερων ασθενειών.

Ο επικεφαλής πλαστικός χειρουργός και η πολυδύναμη ιατρική ομάδα μας συμβάλλει στην ολιστική αντιμετώπιση της γυναικομαστίας με την υποστήριξη ιατρών από διάφορες ειδικότητες.

Συχνές ερωτήσεις

Από ποιες ιατρικές ειδικότητες συνίσταται η ιατρική ομάδα για την αντιμετώπιση της γυναικομαστίας;

Στην ιατρική ομάδα υπάρχει έμπειρος πλαστικός χειρουργός, αναισθησιολόγος και ανά περιπτώσεις υπάρχει συνεργασία και με δερματολόγο, μαστολόγο, ενδοκρινολόγο και καρδιολόγο.

Υπάρχει αναισθησιολόγος μέσα στην χειρουργική ομάδα;

Μαζί με τον πλαστικό χειρουργό πολύ συχνά υπάρχει και αναισθησιολόγος κατά τη διάρκεια του χειρουργείου της γυναικομαστίας.

Γιατί είναι σημαντική η συμβολή του μαστολόγου;

Ο μαστολόγος είναι ο ειδικός ιατρός που διερευνά την κατάσταση της υγείας των μαστών και παραπέμπει τον ασθενή στις αναγκαίες κινήσεις πριν και μετά από το χειρουργείο.

Τι προσφέρει ο ενδοκρινολόγος μέσα στην ιατρική ομάδα της γυναικομαστίας;

Ο ενδοκρινολόγος αντιμετωπίζει σε συνεργασία με τις άλλες ιατρικές ειδικότητες τη γυναικομαστία που οφείλεται σε ορμονικές δυσλειτουργίες.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Σχετικές πληροφορίες
Η αναίμακτη τεχνική Tumescent που χρησιμοποιούμε και η μέθοδος αναισθησίας (υπνοχάλαση) βοηθούν ώστε να μην υπάρξει περεταίρω νοσηλεία σας μετά το χειρουργείο. Η επέμβαση διαρκεί ...
Στο Gynaikomastia.Com έχετε τη δυνατότητα να μάθετε για το ακριβές κόστος της επέμβασης κατά της γυναικομαστίας, ανάλογα της περίπτωσής σας!
Παρακολουθώντας ανελλιπώς όλες τις εξελίξεις στις πλαστικές  επεμβάσεις, χρησιμοποιούμε τις πιο σύγχρονες, ασφαλείς και αποτελεσματικές μεθόδους αναισθησίας. Ειδικότερα στις επεμβάσεις που πραγματοποιούμε για την απαλλαγή ...