Λογότυπο Gynaikomastia Com

Ενδυματολογικές συμβουλές

Facebook
Twitter
LinkedIn

Συχνά οι άνδρες που έρχονται αντιμέτωποι με τη γυναικομαστία μπορεί να αναρωτηθούν για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να καλύψουν έστω προσωρινά την εικόνα του διογκωμένου στήθους τους και επιδιώκουν να αναζητήσουν ενδυματολογικές συμβουλές. Παρά το γεγονός ότι η επιλογή συγκεκριμένου τρόπου ντυσίματος μπορεί να κρύψει έως κάποιο βαθμό το μέγεθος των διογκωμένων μαστών τους, αυτό δεν αποτελεί μια οριστική λύση στο πρόβλημα της γυναικομαστίας. Ωστόσο, ειδικότερα σε περιπτώσεις όπου η γυναικομαστία βρίσκεται σε αρχικό βαθμό – στάδιο (είτε είναι ψευδής είτε αληθής), είναι εφικτή η κάλυψή της επιλέγοντας τα κατάλληλα ρούχα για το στυλ του ντυσίματος του ανδρός.

Τι ρούχα να φορέσω εάν έχω γυναικομαστία;

Οι συμβουλές και οδηγίες (tips) των ειδικών ενδυματολόγων για την επιλογή των κατάλληλων ρούχων σε εφήβους ή ενηλίκους που εμφανίζουν γυναικομαστία προσομοιάζουν αρκετά με τις ενδυματολογικές συμβουλές που δίνονται στα άτομα με παχυσαρκία. Χαρακτηριστικό της γυναικομαστίας αποτελεί το γεγονός ότι η μεγέθυνση – πάχυνση του σώματος του ανδρός εστιάζεται στην περιοχή του στήθους και των μαστών. Ωστόσο στις περιπτώσεις λιπομαστίας (ψευδούς γυναικομαστίας) ενδέχεται να υπάρχει μια γενικευμένη συσσώρευση λίπους και στην περιοχή των μαστών αλλά και στο υπόλοιπο σώμα συνολικά. Έτσι οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες και ωφέλιμες για οποιονδήποτε άνδρα – παχύσαρκο ή μη – που έρχεται αντιμέτωπος με τη διόγκωση των μαζικών αδένων και θηλών του αλλά και με τις ψυχολογικές επιπτώσεις που του επιφέρει η γυναικομαστία. Συνεπώς η βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης και εικόνας ενός ανδρός με γυναικομαστία χάρη στην κατάλληλη επιλογή ρούχων επιφέρει όφελος κυρίως στην ψυχολογική του κατάσταση και στη βελτίωση της αυτοπεποίθησης, αυτοεκτίμησης και αυτοεικόνας του.

Από τις πιο γνωστές ενδυματολογικές συμβουλές είναι το ότι η επιλογή ντυσίματος με σκούρα χρώματα όπως μαύρο, σκούρο μπλε, γκρι, μωβ ή καφέ δημιουργεί την εντύπωση ότι το άτομο που τα φοράει μοιάζει πιο αδύνατο συγκριτικά με το εάν φορούσε ανοιχτόχρωμα χρώματα.

Είναι καλό να αποφεύγετε ρούχα με οριζόντιες γραμμές στο σχέδιό τους και να προτιμάτε ρούχα με κάθετες ρίγες ή γραμμές. Οι κάθετες γραμμές στα ρούχα κάνουν τα μάτια των τριγύρω ανθρώπων να σας βλέπουν ως ψηλότερους αφού προσθέτουν ύψος σε αντίθεση με τις οριζόντιες ρίγες οι οποίες συνήθως «παχαίνουν» και αυξάνουν το φάρδος οπτικά.

Προτιμήστε ρούχα κοντά στο μέγεθος του σώματός σας, όχι πιο στενά αλλά ούτε και πολύ πιο φαρδιά. Πολλές φορές ένας άνδρας με γυναικομαστία μπορεί να σκεφτεί ότι τα φαρδιά ρούχα και οι πολύ χαλαρές μπλούζες θα τον βοηθήσουν να καλύψει τη διόγκωση του στήθους του. Ωστόσο αυτό συνολικά δεν ωφελεί ιδιαίτερα όταν η μπλούζα που φοράει είναι υπερβολικά φαρδιά καθώς έτσι φαίνεται πιο παχουλός και άχαρος.

Από την άλλη πλευρά είναι ιδιαίτερα σημαντικό ο άνδρας με τους πρησμένους μαστούς να έχει επίγνωση του πόσο στενό του είναι κάποιο ρούχο όπως ένα στενό πουκάμισο ή μια κολλητή μπλούζα που «κολλάει» στο σώμα και διαγράφει κάθε καμπύλη από τη συσσώρευση λίπους. Ένα στενό ρούχο κάνει ζάρες και εφαρμόζει απολύτως πάνω στο στέρνο του ανδρός που εμφανίζει γυναικομαστία τονίζοντας τους διογκωμένους μαστούς του. Η ενδυματολογική επιλογή για ντύσιμο με πουλόβερ, φούτερ, t – shirts, πουκάμισα που δεν είναι ούτε πολύ στενά ούτε πολύ φαρδιά αλλά στο κατάλληλο μέγεθος μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εικόνα της γυναικομαστίας εξωτερικά. Η προσθήκη γιλέκου πάνω από το πουκάμισό σας μπορεί επίσης να καλύψει σε μεγάλο βαθμό τη διόγκωση των μαστών σας.

Έξυπνα tips διακριτικής εμφάνισης

Προσπαθήστε να εκμεταλλευτείτε την προσθήκη αξεσουάρ στο συνολικό ντύσιμό σας. Τα αξεσουάρ όπως κοσμήματα, γραβάτες, καπέλα κλπ. τραβούν την προσοχή και το βλέμμα των γύρω σας αποσπώντας το μακριά από την περιοχή του στήθους που θέλετε να κρύψετε.

Εφόσον το επιτρέπει η οικονομική σας δυνατότητα και το budget σας, επιλέξτε ρούχα μάρκας. Οι μάρκες που αναγράφονται επάνω στις μπλούζες και τα πουλόβερ τραβούν με βεβαιότητα κάθε βλέμμα στην στάμπα και όχι στο μεγεθυμένο στήθος. Επιπλέον η ενδυμασία με ρούχα μάρκας αυξάνει το γόητρό σας ενώ βοηθά εσάς τους ίδιους να νιώσετε αύξηση της αυτοπεποίθησής σας, γεγονός που αποτελεί και το πιο σημαντικό συστατικό ώστε να εκπέμπετε γοητεία και να νιώθετε αρρενωποί ανεξαρτήτως του προβλήματός σας με τη γυναικομαστία.

Τα κατάλληλα ρούχα μπορούν να προσφέρουν στην εξάλειψη μιας αρνητικής εικόνας στο παρουσιαστικό ενός άντρα που φέρει γυναικομαστία...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Σχετικά άρθρα
Ο υπερθυρεοειδισμός αρκετές φορές σχετίζεται με τη γυναικομαστία. Για το λόγο αυτό ο εντοπισμός και η διαπίστωση του υπερθυρεοειδισμού είναι απαραίτητα στην ορθή διάγνωση.
Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί ένα από τα σπάνια αίτια της γυναικομαστίας και θα πρέπει να διαγνωστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα έπειτα από σειρά εξετάσεων ...
Η εμφάνιση αίσθησης πόνου στη γυναικομαστία μπορεί να υπάρχει σε συνδυασμό με αυξημένη διόγκωση των ανδρικών μαστών (του ενός ή και των δύο μαστών με αμφοτερόπλευρο πρήξιμο)...