Λογότυπο Gynaikomastia Com

Μετά την επέμβαση

Facebook
Twitter
LinkedIn
Πριν και μετά επέμβαση γυναικομαστίας
Τα στάδια στη γυναικομαστία πριν και μετά τη χειρουργική επέμβαση

Η αναίμακτη τεχνική Tumescent που χρησιμοποιούμε και η μέθοδος αναισθησίας (υπνοχάλαση) βοηθούν ώστε να μην υπάρξει περεταίρω νοσηλεία σας μετά το χειρουργείο. Η επέμβαση διαρκεί από 40 έως 90 λεπτά και αμέσως μετά απαιτείται η παραμονή του ασθενή μόνο για μία ώρα χωρίς την παρουσία κάποιου συνοδού.

Ο γιατρός θα τοποθετήσει μια ειδική ελαστική επίδεση (μετεγχειρητική ζώνη) την οποία ο ασθενής θα διατηρήσει για μια εβδομάδα χωρίς αυτή φυσικά να τον εμποδίζει να επανέλθει άμεσα στις κοινωνικές και επαγγελματικές υποχρεώσεις του.

Μετά από ένα 48ωρο ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του ασχολίες άφοβα και χωρίς κανέναν κίνδυνο. Την ομαλή και ανώδυνη μετεγχειρητική διαδικασία βοηθούν σημαντικά οι τεχνικές που εφαρμόζονται κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.

Ακολουθώντας την προσέγγιση της Ελάχιστης Χειρουργικής Επεμβατικότητας επιβαρύνουμε ελάχιστα τον οργανισμό του ασθενούς αφού δεν προκαλείται νοσηρότητα ούτε επηρεάζονται τα ζωτικά όργανα καθώς δεν υπάρχει ολική αναισθησία σε αντίθεση με την κλασική μέθοδο. Επίσης χρησιμοποιώντας την ατραυματική κάνουλα για την αφαίρεση του μαζικού αδένα και του λίπους, δεν υπάρχουν τομές και ο δείκτης ασφαλείας του ασθενούς αυξάνεται κατακόρυφα ενώ επιτυγχάνουμε τη μείωση της έκτασης και της βαρύτητας του χειρουργικού τραύματος.

Επιπλοκές

Για τους ίδιους ακριβώς λόγους δεν έχουν παρατηρηθεί σοβαρές επιπλοκές μετά την επέμβαση για τη γυναικομαστία. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούμε είναι οι ασφαλέστερες και ταυτόχρονα μειώνουν ή συγκρατούν το κόστος. Εφόσον διασφαλίζουμε ένα αναίμακτο χειρουργείο, χωρίς τομές και νάρκωση, ελαχιστοποιούνται οι παραμορφώσεις, οι δυσμορφίες ή οι εκχυμώσεις και έχουμε ένα ωραίο αισθητικά αποτέλεσμα χωρίς πόνους, ταλαιπωρία ή ουλές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες πλαστικής χειρουργικής αναφέρεται ότι με την κλασσική τεχνική το αίμα στο λίπος που αφαιρείται αγγίζει το ποσοστό του 35% ενώ με την εφαρμογή της τεχνικής Tumescent αγγίζει μόλις το 0,7%.

Σε αντίθεση με την κλασική μέθοδο που χρησιμοποιείται στις επεμβάσεις για την γυναικομαστία, η μέθοδος Tumescent δεν εμπεριέχει τομές που μπορούν να προκαλέσουν αιμάτωμα και έτσι δεν υπάρχει ο κίνδυνος να χρειαστεί ένα δεύτερο χειρουργείο όπως συμβαίνει με την υποδόρια μαστεκτομή.

Πιθανές παρενέργειες

Οι σύγχρονες μέθοδοι που χρησιμοποιούμε μειώνουν κατά μεγάλο ποσοστό τις πιθανές επιπλοκές κατά τη διάρκεια αλλά και μετά από την εγχείρηση. Ωστόσο είναι πιθανό πάντα να υπάρξουν παρενέργειες καθώς ο κάθε ανθρώπινος οργανισμός αντιδράει διαφορετικά. Υπάρχει μερικές φορές το ενδεχόμενο πιθανοί αστάθμητοι παράγοντες να οδηγήσουν σε διαφορετικές καταστάσεις όσο επιτυχημένη κι αν είναι η επεμβατική διαδικασία. Η επέμβαση κατά της γυναικομαστίας είναι μία από τις πιο ασφαλείς επεμβάσεις με ελάχιστες παρενέργειες και όχι μόνο διορθώνει το αισθητικό κομμάτι αλλά οδηγεί και σε πρόληψη σοβαρότερων πιθανών ασθενειών. Σε περιπτώσεις ανδρών μεγαλύτερης ηλικίας είναι πιθανό μετεγχειρητικά να υπάρξουν ρυτίδες ή μικρή χαλάρωση και περίσσεια του δέρματος. Ωστόσο αυτά μειώνονται σημαντικά και το δέρμα σφίγγει μέσα σε μερικούς μήνες.

Η ελαστική επίδεση που τοποθετείται στον ασθενή από τον χειρουργό μετά την επέμβαση ίσως προκαλέσει πίεση και μικρή ενόχληση. Καθώς δεν υπάρχουν τομές δεν υπάρχει και πόνος. Η καλή φυσική κατάσταση του ασθενούς είναι πάντα ένα επιπλέον θετικό ενάντια στις όποιες παρενέργειες μπορούν να προκύψουν απροσδόκητα. Χάρη στη μέθοδο της υπνοχάλασης αποφεύγεται η γενική αναισθησία και ο ασθενής δεν έρχεται αντιμέτωπος με ναυτίες, αναγούλες, ιλίγγους, ζαλάδες ή πονοκεφάλους όπως συμβαίνει μετά από την αφύπνιση της κλασικής αναισθησίας. Η εφαρμογή των ιατρικών οδηγιών που δίνονται στον ασθενή προεγχειρητικά αλλά και μετεγχειρητικά μπορούν να τον προστατεύσουν σε μεγάλο βαθμό από την εμφάνιση οποιονδήποτε ανεπιθύμητων καταστάσεων και παρενεργειών. Η επαρκής ξεκούραση ειδικά τις πρώτες μέρες μετά από την επέμβαση, η υγιεινή διατροφή με βιταμινούχα φρούτα και λαχανικά, το ελαφρύ φαγητό με σούπες και η αποφυγή του αλκοόλ και του καπνίσματος είναι μερικά από τα μέτρα ασφαλείας που είναι συνετό να λαμβάνει ο άνδρας που έχει υποβληθεί πρόσφατα σε επέμβαση κατά της γυναικομαστίας.

Γνωρίστε τη διαφορά στην εμφάνιση του σώματος μεταξύ πριν και μετά την επέμβαση κατά της γυναικομαστίας!

Συχνές ερωτήσεις

Πόση είναι η ώρα παραμονής στο νοσοκομείο μετά την επέμβαση;

Η επέμβαση διαρκεί μόνο 40 – 90 λεπτά και ο ασθενής μπορεί να αποχωρήσει μόλις μία ώρα μετά από αυτή.

Πότε μπορεί να επιστρέψει ο ασθενής στην καθημερινότητά του μετά από το χειρουργείο;

Ο ασθενής μπορεί να επανέλθει στις κοινωνικές του δραστηριότητες και υποχρεώσεις μόλις 48 ώρες μετά.

Υπάρχουν επιπλοκές από τη χειρουργική αντιμετώπιση της γυναικομαστίας;

Χάρη στις εξελιγμένες χειρουργικές μεθόδους εξασφαλίζεται η ασφάλεια, η αποφυγή τραυματισμών ή επιπλοκών και η άμεση ανάρρωση του ασθενούς.

Μπορεί να υπάρξουν παρενέργειες από το χειρουργείο;

Οι σύγχρονες χειρουργικές μέθοδοι μειώνουν στο ελάχιστο την πιθανότητα εμφάνισης παρενεργειών. Ωστόσο σε μερικούς άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας ενδέχεται να υπάρξουν μετεγχειρητικά ρυτίδες ή μερική χαλάρωση του δέρματος στην περιοχή των μαστών.

Πώς μπορώ να αποφύγω τις πιθανές παρενέργειες;

Η διατήρηση καλής φυσικής κατάστασης, η υγιεινή διατροφή με βιταμίνες, η ξεκούραση, η αποφυγή των καταχρήσεων και η υπακοή στις οδηγίες του ιατρού σάς εξασφαλίζει την αποφυγή οποιωνδήποτε πιθανών αρνητικών καταστάσεων μετά το χειρουργείο.

Χρειάζεται κάποια άλλη ενέργεια μετά την ολοκλήρωση του χειρουργείου;

Μετά την επέμβαση ο χειρουργός τοποθετεί στον ασθενή μια ελαστική μετεγχειρητική ζώνη που θα την φοράει για μερικές μέρες.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Σχετικές πληροφορίες
Η γυναικομαστία ταλανίζει ένα μεγάλο μέρος του ανδρικού πληθυσμού και συνήθως έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχολογία του ατόμου. Ο ασθενής νιώθει άβολα όταν συναναστρέφεται με το άλλο φύλο και ειδικά στις περιπτώσεις που το στήθος του είναι ...
Ως γυναικομαστία ορίζεται η μη φυσιολογική διόγκωση του μαζικού αδένα και του περιμαστικού λίπους στους άνδρες. Η γυναικομαστία είναι μια διαταραχή που συναντάται πολύ συχνά στον ανδρικό πληθυσμό ενώ κατά 85% των περιπτώσεων που ...
Εφαρμόζοντας στην πράξη την προσέγγιση της Χειρουργικής Ελάχιστης Επεμβατικότητας εξελίσσουμε συνεχώς τις τεχνικές που χρησιμοποιούμε στις πλαστικές επεμβάσεις όχι μόνο για την απαλλαγή από τη γυναικομαστία αλλά και για ...